Man börjar att känna de lite tyngre stegen till sängen på kvällarna och hur handen mer än gärna snoozar när klockan ringer på morgonen.
Det är endast två och en halv vecka kvar tills vi går på semester. Det ska bli skönt och vi är alla välförtjänta av det.
Så här i semester tider tänkte jag bjuda på lite tips gällande GI kost.
I Lördags kom mina föräldrar på besök och de äter också GI kost.
Tillverkade en fantastisk lite vuxen chokladkaka och tro det eller ej, den är helt ofarlig =)
Kör man fas ett kan ma hålla sig till en lagom bit. Det finns ju kolhydrater i den mörka chokladen.
Chokladkaka a´la Pauline
300g mörk choklad
6 ägg
1 dl hackade nötter ( valnötter, paranötter eller hassel)
lite smör
Druvsocker eller sötningsmedel 4-8 msk efter smak
Kokosflingor
Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad eller micro (var försiktig så att det inte bräns)
Dela äggen i varsin bunke. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Blanda ner den smälta chokladen i äggulorna. Tillsätt druvsocker och nötter.
Jag tar gärna i lite extra druvsocker för att smaken inte ska bli för besk.
Vänd sedan försiktigt ner äggvitan och se till att det är ordentligt blandat.
Smöra en form och täck botten och sidor med kokosflingor.
Häll ner smeten i formen. Grädda i ca 10 min 200C.
Låt kakan svalna i kylen i ca 1 timme innan ni smaskar på den.
Servera med en klick vispgrädde och lite färska bär eller Jordgubbar.
Hoppas att det ska smaka <3
Pauline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar